Instituția muzicală cinematografică a.k.a. FiRMA

Pentru că am început o rubrică nouă, cu noi forțe și inspirații, voi continua această epopee truffaldiană a filmelor hollywoodiene care au ratat pe coloanele lor sonore super piese ale trupelor românești. Urmatorii pe lista perfect aleatorie care a început cu Implant Pentru Refuz sunt alternativii FiRMA, cu noul lor disc – Descântece Vol. 1. Avem de-a face cu un disc de comeback, care reconectează trupa după câțiva ani cu alternative rock-ul românesc, care în umila mea opinie avea mare nevoie de o instituție precum trupa lui Rocca și Erhan din care acum fac parte și John Ciurea și Adrian Coman.

 

 

“Primul Descântec” ar fi fost tare potrivit pentru horror-ul The Babadook combinat cu nebunia cu accente de parodie Tusk. “Două suflete” ar fi sunat tare bine în backgroundul scenelor de amor din 50 Shades of Grey. “Prizonieri de război” ar fi acaparat coloana sonoră de la The Avengers, iar “Grădina Morții” este un industrial-rock cu un beat leneș dar cursiv, potrivit pentru scenele marine din Captain America – Winter Soldier.

“Puterea” este și ea o piesă numai bună pentru un film precum X-Men – Days of Future Past. “Drumul Spre Paradis” ar fi îmbogățit în mod clar cu beat-urile sale drum n bass soundtrack-ul scenelor romantice din Maleficent. “Copii Cerului” s-ar fi potrivit de minune pe soundtrackul documentarului deja clasic despre Daci, poate chiar în filmul Dacii al lui Nicolaescu.

“Cuvintele”, colaborarea cu Mazdrunka, pare juxtapunerea dintre “Another Brick in the Wall part 2” din legendarul The Wall, al celor de la Pink Floyd, și ceva mai contemporan precum Guardians of the Galaxy.

Și nu în ultimul rând, “Ultimul descântec” este exact ceea ce aveam nevoie, muzică pentru încă o parte din excelentul Paranormal Activity.

 

Vizionare placută, dar și audiție xtrasenzorială asteptând Vol. 2 al Descântecelor!

 

You May Also Like