Acoperişul de Sticlă este o revistă online axată pe cultură media, TV şi cinematografică, ce îşi propune să discute mediile audio-vizuale şi, pe cât posibil, să le explice mecanismele formale şi industriale. Vrem să alternăm cronicile de întâmpinare cu eseuri sau conversaţii critice între membrii echipei în care să expunem mai amplu problematici estetice (legate de film comercial vs. film de artă, tendinţe în cinemaul mondial sau românesc, formate de televiziune) sau chestiuni ideologice (reprezentarea femeilor şi minorităţilor în filme, prevalenţa gusturilor clasei de mijloc în divertisment şi subtextul politic al acestuia). Ca proiect online, vrem să acordăm importanță specială Internetului ca mediu de propagare a informației și de promovare a culturii, care inevitabil impune un set propriu de filtre, cu totul nou și particular secolului XXI.

Rubricile anexe (Ştiinţă & Tehnologie, Social, Reality Check) celor de cultură şi media au apărut tot din nevoia de a oferi context şi credem că îşi au locul în Acoperişul de Sticlă în măsura în care progresul tehnologic și normele sociale sunt influențate de consensul cultural și îl influențează la rândul lor. Sub eticheta Reality Check invităm autori noi să contribuie cu eseuri autobiografice despre experiențe semnificative pentru ei și care credem că, deși sunt reprezentative pentru un eșantion mai larg, se discută destul de puțin.

O altă secţiune cu care ne mândrim este cea de Piggybank, care va cuprinde informaţii despre burse şi alte tipuri de oportunităţi pentru studenţi şi oameni la început de carieră.