Despre Noi

Sunt multe de spus despre Acoperișul de Sticlă, după nouă ani de când funcționăm ca revistă online, așa că am făcut tot ce-am putut să ne limităm la zece lucruri esențiale.

  1. Suntem aici din 2014, avem cinci ani de experienţă, de activitate consistentă (şi inconsistentă, dar media e ok). Ne-au căzut rubrici (Piggy Bank #neverforget) şi toată echipa ne-a plecat şi s-a întors (pe rând), but we’re still standing. Credem în munca (neplătită) pe care o facem şi, mai ales, în cea pe care am făcut-o până acum.
  2. Întreaga redacţie este formată din critici de film cu studii de film, ceea ce ne face părinţi foarte îngrijoraţi, dar analiza formală foarte bună. Şi, până la urmă, doar unul dintre aceste lucruri va dăinui pentru totdeauna. #hungrybuthopeful
  3. Suntem una din singurele publicaţii din ţară (nay, din lume), care are un reach mai mic la articole despre Oscar-uri decât la articole despre Leni Riefenstahl. Nu spunem că cititorii noştri sunt nazişti, ci doar pretenţioşi. (And we love them for it!)
  4. În fiecare an, coordonăm un dosar dedicat femeilor regizor, Girls on Film. Este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale noastre, încercând să corectăm o lipsă de atenţie dedicată cineastelor şi, mai mult de atât, este o oportunitate să aducem în discuţie, în limba română, filmografii arthouse (şi nu numai) deseori trecute cu vederea.
  5. Suntem o publicaţie independentă, axată pe conţinut. Pe cât de mult ne place să facem parteneriate cu proiecte din cele mai diverse, nu preluăm comunicate de presă, ci, ne dedicăm timpul să scriem articole şi reportaje.
  6. Deşi scriem, ca pondere, cel mai mult despre cinema, ne interesează şi televiziunea, conţinutul audiovizual de pe reţelele de socializare şi cam orice implică imagini în mişcare. Da, chiar şi Gif-urile.
  7. Queer friendly şi feminişti când încape. Articolele noastre tind să conţină comentarii despre modul în care structural, narativ sau formal un film reprezintă dinamici de putere şi/sau grupuri mai puţin reprezentate pe ecran.  #beware #sorrynotsorry
  8. We’re always looking. Întotdeauna suntem deschişi la colaborări, deci dacă te interesează să scrii despre film, pitch-uieşte-ne un articol.
  9. We’re Hollywood and arthouse friendly. Inima noastră de pretenţioşi nu bate doar pentru cinema transcendental thailandez (deşi Apichatpong Weerasethakul e bae), ci acordăm aceeaşi importanţă filmelor de gen, de serie B sau blockbustere-lor. Avem o părere despre orice!!11!
  10. Suntem work in progress. Nu am învăţat tot ce trebuia să învăţăm şi nu am scris despre tot ce vrem să scriem. Ne e greu să recitim articolele noastre de acum cinci ani, dar asta garantează doar faptul că we’ll keep getting better.